Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Celi punjeni patlidžani na seoski način

Celi punjeni patlidžani na seoski način

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Celi punjeni patlidžani na seoski način
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
06/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Raskošni su - nemamo strpljenja da vam se pohvalimo koliko su ukusno ispali baš po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada, srednji
  • jaja - 3 komada srednje veličine ili 2 velika
  • sir - 200 g
  • peršun - 4 supene kašike, iseckan
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 4 supene kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite po dužini na dva dela svaki patlidžan, odsecite drške. Natrljajte solju od osečene strane i potopite u vodu na 20-30 minuta, nakon toga operite i osušite.

2. Namažite lepo uljem dno pleha i poređajte povrće sa isečenom stranom na dole.

3. Stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok patlidžan ne omekša i kožica odozgo se ne nabora malo. Izvadite iz rerne i sačekajte da se ohladi.

4. Za to vreme umutite jaja i u njih izmrvite sir. Dodajte beli luk - fino izrendajte i iseckajte peršun. Ako je sir nije mnogo slan, možete dodati i malo soli.

5. Izvadite unitrašnjost patlidžana, nemojte ići do kože, ostavite nekoliko milimetara. Iseckajte mekanu unutrašnjost i dodajte u nade.

6. Napunite svaku polovinu patlidžana nadevom i pecite dok se jaje ne stegne i dok ne dobije zlatnu boju.

7. Nakon što izvadite punjeni patlidžan iz rerne, zalepite po dve polovine.

Pospite sa još svežeg peršuna i servirajte topao punjeni patlidžan sa jajima.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: