Naćos sa mlevenim mesom i tri sira

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
07/06/2019
"Strašan užitak je da napravite nešto toliko ukusno i toliko lako - obavezno probajte "
Priprema15 min.
Kuvanje28 min.
Ukupno43 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano245
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kukuruzni čips - 200 g, prirodni, tortilja
  • mleveno meso - 300 g, mešano
  • paradajz pire - 180 g
  • luk - 1/2 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • celer - 1 kašičica, u prahu
  • kumin - 1 kašičica, mleveni
  • biber - 2 prstohvata
  • kajanski biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • đumbir - 1 prstohvat, u prahu
  • ementaler - 100 g
  • gran padano - 3 kašike u prahu
  • čedar - 80 g
  • so - po ukusu
  • ulje - 45 - 50 ml
  • halapenjo - 2 - 3 marinirane papričice, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite luk i zapržite ga sa malo soli u ulju dok ne dobije blagu preplanulost. Narendajte u njega beli luk i mešajte kratko.

2. Stavite mleveno meso i biber i mešajte dok se ne pretvori u mrvice. Možete da sipate i malo vodice da vam bude lakše.

3. Sipajte paradajz pire, još malo vode, začine i još soli po ukusu. Mešajte dok se sos ne zgusne.

4. Rasporedite ravnomeno u posudu za pečenje kukuruzni tortilja čips. Odozgo sipajte sos sa mlevenim mesom i pospite narendanim ementalerom i čedrom i gran padanom u prahu.

5. Gurnite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, dok se sirevi ne istope i odmah servirajte ukusni naćos u društvu pikantnih papričica halapenjo.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar