Krompir sa pečurkama u glinenoj posudi

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
07/06/2019
"I najobičniji krompir postaje neodoljivo ukusan, kada je napravljen u glinenoj posudi "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano98
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 10 - 12 komada, srednji ili mali.
  • braon pečurke - 250 g
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • ruzmarin - 1 kašika
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • aleva paprika - 1 prstohvat ili po ukusu - dimljena
  • peršun - 1 kašičica, sušeni
  • pačija mast - 2 - 3 kašike
  • voda - oko 120 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite i isecite krompir na krupno. Pečurke očistite i samo isperite na kratko, da se ne napoje previše sa vodom i da izgube kvalitet ukusa.

3. Stavite ih u glinenu posudu i dobro promešajte sa svim začinima, maslinovim uljem, mašću, vodom i solju.

3. Gurnite u hladnu rernu i uključite na 200 stepeni. Pecite oko 30 minuta ili dok ne dobije preplanulost po vašoj želji.

4. Servirajte aromatičan krompir i pečurke tople kao garnirung mesu ili samostalno.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar