Mini tulumbe

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
07/06/2019
"Napravili smo ih mini da možete da ih pojedete odmah u jednom zalogaju "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano188
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 300 g, prosejano
  • maslac - 4 kašike
  • voda - 300 ml
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 4 grudve
  • so - 1 prstohvat
  • limunska kiselina - 1 prstohvat
  • masnoća - za prženje
  • za šećerni sirup
  • šećer - 220 g
  • voda - 300 ml
  • vanila - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu da provri, nakon toga dodajte grudve šećera, maslac, po prstohvat soli i limunske kiseline. Mešajte dobro i stavite da opet provri. Nakon što smesa provri, sipa se prethodno prosejano brašno, uz neprestano mešanje dok smesa ne počne da se odvaja od zidova posude.

Sklonite posudu sa ringle i ostavie je da se ohladi. Dodajte jaja jedno po jedno u ohlađeno kuvano testo. Mutite dok se ne dobije ujednačena smesa.

Pređite na pravljenje sirupa. Pomešajte šećer i vodu i stavite da vru. Kuvajte na umerenoj vatri 5 minuta, nakon toga dodajte vanilu.

Stavite smesu u domaćinski špric i oblikujte mini tulumbe. Zagrejte masnoću i pržite tulumbe dok ne budu gotove u umereno zagrejanom ulju.

Izvadite tulumbe iz zagrejanog ulja i odmah ih potopite na kratko u sirup, nakon čega ih izvadite i stavlite u odgovarajuću posudu. Ponovite dok se ne potroše sastojci, prelijte gotove tulumbe ostatkom sirupa. Stavite na 2 sata u frižider pre nego što ih servirate.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar