Način pripreme
Stavite vodu da provri, nakon toga dodajte grudve šećera, maslac, po prstohvat soli i limunske kiseline. Mešajte dobro i stavite da opet provri. Nakon što smesa provri, sipa se prethodno prosejano brašno, uz neprestano mešanje dok smesa ne počne da se odvaja od zidova posude.
Sklonite posudu sa ringle i ostavie je da se ohladi. Dodajte jaja jedno po jedno u ohlađeno kuvano testo. Mutite dok se ne dobije ujednačena smesa.
Pređite na pravljenje sirupa. Pomešajte šećer i vodu i stavite da vru. Kuvajte na umerenoj vatri 5 minuta, nakon toga dodajte vanilu.
Stavite smesu u domaćinski špric i oblikujte mini tulumbe. Zagrejte masnoću i pržite tulumbe dok ne budu gotove u umereno zagrejanom ulju.
Izvadite tulumbe iz zagrejanog ulja i odmah ih potopite na kratko u sirup, nakon čega ih izvadite i stavlite u odgovarajuću posudu. Ponovite dok se ne potroše sastojci, prelijte gotove tulumbe ostatkom sirupa. Stavite na 2 sata u frižider pre nego što ih servirate.