Način pripreme
U vreloj posoljenoj vodi sa 1 supenom kašikom ulja skuvamo špagete dok ne budu gotove prema uputstvu na pakovanju.
Kuvane špagete prebacujemo u đevđir i operemo tekućom, hladnom vodom da se ohlade i ocedimo.
Luk i jedan čen belog luka sitno iseckamo, prebacujemo u duboki tiganj sa uljem i pržimo 2-3 minuta.
U njih dodajemo mleveno meso i uz neprestano mešanje viljuškom pržimo dok se ne izmrvi.
Dodajemo sitno iseckanu šargarepu na kockice, očišćenei sitno isečene zelene paprike.
Na kraju dodajemo preostale čenove belog luka, isečene na krugove, iseckanu ljutu papriku, promešamo kratko dok beli luk ne pusti miris i dodajemo oljušten i izrendan paradajz.
Kuvamo još desetak minuta, periodično mešamo sos, nakon toga smanjujemo ringlu na nižu temperaturu, dodajemo so po ukusu, biber, malo origana, bosiljak, sitno iseckan peršun i ostavljamo da se krčka dok se sos ne zgusne.
Serviramo špagete malo uvijene u tanjir, u svakoj porciji pravimo u sredini gnezdo i sipamo po 2-3 kutlače od sosa.
Ukrašavamo sa listićima svežeg peršuna.