Grčka musaka sa mlekom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67533
09/06/2019
"Priznajemo da smo slabi baš na ovu musaku - sočnu i aromatičnu "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano191
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir i sečemo ga na kocke ili kriške. Blago ih zapržimo, nakon toga ih ređamo u posudu za pečenje. U dubokom tiganju zapržimo luk i mleveno meso.

Dodajemo začine i paradajz isečen na sitno. Ostavljamo da se krčka oko 15 minuta, nakon čega sipamo preko krompira.

Patlidžan smo oljuštili, posolili i isecdili od gorkog soka, zapržimo ga blago i ređamo preko mlevenog mesa. Pripremamo sos, tako što 2 kašike brašna zapržimo u maslacu i dodajemo sveže mleko uz neprestano mešanje.

Kada sklonimo sa ringle dodajemo jaja. Prelivamo musaku sosom i pečemo na 170 stepeni. Garniramo sa kiselim mlekom i belim lukom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar