Pačiji magre sa narom i podlogom od praziluka

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
09/06/2019
"Samo za poznavaoce dobre kuhinje - mirisni pačiji magre sa narom i podlogom od praziluka "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano76
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pačiji magre - 2 komada, file sa kožom, 350 g svako
  • nar - 600 g zrna (od oko 3 nara)
  • pomorandže - 1/2 komada
  • praziluk - 200 g
  • šećer - 60 g
  • so - 1 kašičica
  • kumin - 1/2 kašičice
  • pileći bujon - 1/2 kockice
  • cimet - 1/2 kašičice
  • korijander - 1 kašičica, semenke
  • biber - 1 kašičica, u zrnu + mleveni za trljanje mesa
  • maslac - 20 g
  • balsamiko sirće - 2 supene kašike
  • klice - 1/2 šake, od brokolija ili druge po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite pačiji magre od žilica i ostataka od peruški po koži. Operite i osušite. Uz pomoć oštrog noža napravite proreze po dijagonali i poprečno po koži, ne idite do mesa. Dobićete romboide.

Natrljajte magre biberom, solju, stavite samo sa strane kože.

2. U blenderu ili secku sameljite zrna nara. Procedite kroz finu cediljku da se odvoje komadi od semenke voća. Iscedite u dobijeni pire sok od pola pomorandže i izrendajte 1-2 supene kašike kore od limuna.

3. U malu posudu na umerenoj vatri sipajte 100 ml voćne tečnosti i sipajte u nju šećer. Kuvajte 10 minuta. Gotovo slatko sipajte u malu posudu, imajte u vidi da će se stvrdnuti.

4. Uključite rernu da se ugreva do 200 stepeni. Preostali voćni sok (oko 250-280 ml) pomešajte začine, so, sirće, maslac i izmrvljenu kockicu bujona. Kuvajte 10-15 minuta ili dok se ne zgusne.

5. Za to vreme pecite pačiji magre 3 minuta sa strane i kožu 1-2 minuta sa strane gde je meso. Vatra treba da bude jaka. Odvojite 2-3 supene kašike pačije masti, koja se odvojila od kože i stavite u vreo sos od nara.

6. Pačiji magre uvijte u aluminijumsku foliju i stavite u ugrejanu rernu rernu na 10-15 minuta ili dok ne dobije boju po vašoj želji. Imajte u vidu da ako duže kuvate meso od divljači postalo bi suvo i žilavo. Dobro je da unutra meso ostane crveno.

7. Dok se meso peče skuvajte praziluk, isečen na krugove, možete to uraditi na pari - dok ne omekša 8-10 minuta ili pecite na tiganju sa malo masnoće ( odvojite sos od nara i kad se zgusne skinite sa vatre).

8. Gotov magre isecite na kriške. Poređajte na tanjire praziluk za podlogu, začinite sa malo soli i maslinovog ulja po želji. Odozgo stavite komade mesa, prelijte sosom i preko rasporedite sveže klice.

9. Jelo servirajte odmah sa slatkom od nara, pripremljenog u početku.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar