bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Brancin na roštilju na grčki način

Brancin na roštilju na grčki način

Brancin na roštilju na grčki način
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 3
10/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema35 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
"Pozivamo vas na zdrav ručak sa specijanim učešćem njegovog veličanstva pečenog brancina na grčki način"

Potrebni sastojci

  • brancin - 2 komada, očišćen od unutrašnjosti, krljušti, ali ceo
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - prstohvat
  • maslinovo lje - 100 ml
  • za dresing od limuna
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • limun - 1 komad, veliki
  • origano - prstohvat suv, ali bolje svež
  • peršun - svež, po želji
  • rukola - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Brancine operemo i osušimo. Mariniramo sa solju, biberom i maslinovim uljem spolja i iznutra i ostavljamo minimum 30 minuta da odstoje.

Ugrevamo roštilj.

Stavljamo brancine da se peku sa obe strane po 8-10 minuta. Ako su ribe više od 400 g, prilikom pečenja uvijte u aluminijumsku foliju da ne ostanu žive.

U posudu stavite sveže isceđen sok od limuna, maslinovo ulje i origano. Promešajte žicom ili štapnim mikserom.

Servirajte brancina na grčki način prelivenog dresingom od limuna i sveže iseckanim peršunom ili lisitćima rukole po vašoj želji.

Prilog nije obavezan, ali ja volim da serviramo sa malo sotiranog svežeg spanaća sa belim lukom i čeri paradajzom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: