Španski recept za dinstanu zečetinu

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
11/06/2019
"Da napraviš sočnu zečetinu, pritom u tiganju, je prava umetnost, koju ćete usvojiti danas pomoću ovog recepta "
Priprema20 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ulje - 2 kašike
  • zečije meso - 1 kg
  • luk - 3 srednje glavice
  • beli luk - 4 čena
  • voda - 1 šolja
  • pileći bujon - 1 litar
  • krompir - 5 komada (srednji)
  • lovorov list - 3 komada
  • ljute paprike - 1 kašika (sušene, sitno isečene)
  • menta - 1/3 sitno isečeni listovi
  • grašak - 1 šolja (zamrznut)
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte pola masnoće u velikom tiganju i zapržite zečije meso dok ne postane braon boje. Nakon toga izvadite iz tiganja.

Zagrejte u preostalu masnoću u istom tiganju i ispržite luk i beli luk dok ne omekšaju.

Vratite zečetinu u tiganj i dodajte vodu, pileći bujon, krompir, šargarepe i preostale začine, poklopite i ostavite da se dinsta.

Posle izvadite masnoću i ostavite da se krčka bez poklopca. Na kraju dodajte grašak i ostavite da se krčka još 5 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar