Način pripreme
Zečjim butovima je potrebno više kuvanja, pa se mogu staviti u rernu dok se sprema ostatak zeca sa pirinčem.
Butovi se operu i posole. Stavite ih u pleh sa malo vode i stavite u rernu. U međuvremenu očistite i sitno iseckajte luk. Šargarepa se oljušti i opere. Naseckajte sve na kocke.
Paprika se opere i očisti od semenki. Iseče se na trake. Izvadite pleh sa zečjim butevima. Izvadite ih na tanjir.
Sipajte pirinač u pleh. Dodajte seckano povrće. Dodajte masline. Sipajte još ulja.
Začinite solju, biberom i čubrom. Dodaje se voda, a može i 1 tegla bujona, ako ga imate. Promešajte dobro.
Dodajte zečje buteve.
Pecite dok butevi ne budu gotovi, proverite da li je potrebno još tečnosti.
Pečeni zečji butovi sa povrćem spremni su da nam daju energiju za dan.