Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Pečeni zečji butovi sa povrćem

Pečeni zečji butovi sa povrćem

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Pečeni zečji butovi sa povrćem
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
11/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
4
"Pečeni zečji butovi sa povrćem spremni su da nam daju energiju za dan."

Potrebni sastojci

  • zečji butovi - 2 komada
  • pirinač - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada, crvena
  • masline - 50 g
  • ulje
  • čubar
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zečjim butovima je potrebno više kuvanja, pa se mogu staviti u rernu dok se sprema ostatak zeca sa pirinčem.

Butovi se operu i posole. Stavite ih u pleh sa malo vode i stavite u rernu. U međuvremenu očistite i sitno iseckajte luk. Šargarepa se oljušti i opere. Naseckajte sve na kocke.

Paprika se opere i očisti od semenki. Iseče se na trake. Izvadite pleh sa zečjim butevima. Izvadite ih na tanjir.

Sipajte pirinač u pleh. Dodajte seckano povrće. Dodajte masline. Sipajte još ulja.

Začinite solju, biberom i čubrom. Dodaje se voda, a može i 1 tegla bujona, ako ga imate. Promešajte dobro.

Dodajte zečje buteve.

Pecite dok butevi ne budu gotovi, proverite da li je potrebno još tečnosti.

Pečeni zečji butovi sa povrćem spremni su da nam daju energiju za dan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: