Vekna sa kačkavaljem

13/06/2019
Veca
odVecaPočetnik17
"Mi smo vam dali recept za jednu dozu, ali vi slobodno napravite dve, trebaće vam "
Priprema100 min.
Ukupno100 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano17
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • kvasac - 20 g, svež
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • mleko - 100 ml
  • jogurt - 180 g
  • ulje - 3 kašike
  • kačkavalj - 150 g, rendan
* merne jedinice

Način pripreme

U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Brašno usuti u dublju posudu, dodati nadošli kvasac, jogurt, posoliti, dodati ulje i zamesiti testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razviti u oblik pravougaonika. Jednu stranu zarezati oštrim nožem na 6 mesta. Po testu rasporediti krupno rendani kačkavalj i urolati (početi od dela koji nije zasečen-kao što je prikazano na slici).

Rolat staviti u uzdužni kalup obložen pek-papirom. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Gotovu veknu uzvaditi iz rerne, poprskati vodom, prekriti čistom kuhinjskom krpom. Ostaviti da se prohladi pa poslužiti.

Savet: Pre upotrebe, jogurt ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi minimum pola sata, nikako ga ne koristiti odmah nakon vađenja iz frižidera. Prijatno! slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti