Janija sa graškom i piletinom

11/06/2019
"Jedna janija baš ovako treba da bude pripremljena, da ti bude lepo u duši kad je gledaš "
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • luk - 1 gkavica
  • šargarepa - 1 komad
  • kukuruzno brašno - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 300 ml, pasiran
  • grašak - 400 g, iz konzerve
  • krompir - 3 - 4 komada
  • peršun - svež
  • so
  • ulje - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu isečemo na porcije i stavljamo u šerpu sa posoljenom vodom. U drugoj posudi dinstamo sitno iseckan luk i šargarepu.

Nakon što omekša dodajemo konzervisan grašak. Nakon desetak minuta dodajemo brašno, a nakon toga alevu papriku.

Nakon kratkog mućenja dodajemo paradajz.

Nakon što se sos zgusne razredimo bujonom u kojem se kuvalo pile. Dodajemo krompir, isečen na komade srednje vleičien, a u sredinu i pileće meso.

Ako je potrebno u janiju dodajemo još soli po ukusu.

Gotovu piletinu sa graškom posipamo sitno iseckanim svežim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar