Način pripreme
Počnite prvo sa kremom. U posudi u kojoj ćete kuvati krem stavite hladno sveže mleko, skrob i šećer, dobro umutite dok ne dobijete glatku smesu.
Stavite posudu na tihu vatru i kuvajte dok se krem ne zgusne, pred kraj dodajte i vanilu. Uvijte posudu streč folijom i ostavite krem da se potpuno ohladi.
Umutite pavlaku na mekan krem i dodajte u delovima od hladnog krema uz neprestano mućenje mikserom, ostavite gotov krem sa strane.
U odgovarajući tanjir ili poslužavnik stavite obruč prečnika 22 cm. Isecite uskršnji kolač na kriške širine 1 cm, poređajte 1 red od njega jedan do drugog, prazna mesta popunite isečcima.
Prelijte polovinom svežeg mleka sa šećerom rastvorenim u njemu, rasporedite polovinu krema, a preko kašičicom ravnomerno rasporedite slatko od šljiva. Poređajte drugi red uskršnjeg kolača i prelijte preostalim mlekom.
Nanesite ravnomerno krem preko, odvojite oko 1 šolje (od 200 g) za kasnije.
Stavite u friždier na ne manje od 3 sata da se krem stegne, nakon toga izvadite iz frižidera, pažljivo odvojite obruč i nanesite odvojeni krem po ivicama torte.
U mali pleh izmrvite parče od uskršnjeg kolača i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 80 stepeni, pecite dok ne postane suv.
Kad se ohladi, prstima izmrvite na male mrvice, ukrasite celu porvšinu sa strane, liči na jednog velikog i beskrajno ukusnog Napoleona!