Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Ukusan punjeni patlidžan

Ukusan punjeni patlidžan

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4481501k207
Ukusan punjeni patlidžan
Fotografije: Anelia Tsoneva
3 / 4
12/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Punjeni patlidžan u vegan varijanti, koji će vam se sigurno usladiti"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada, srednje veliki
  • pirinač - 100 g
  • luk - 1/2 male glavice
  • paprika - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • mirođija - nekoliko strukova
  • beli luk - 1 čen
  • ulje
  • so
  • aleva paprika
  • čubar
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere i iseče na pola po dužini. Unutrašnjost polovina se izdubi. Dobijeni čamci se posipaju solju i ostavljaju se ispravljeni oko 15-30 minuta da se ocede od gorkog soka.

Izdubljeno se iseče na sitno, promeša se sa solju i takođe se ostavlja da se ocedi. Za to vreme na sitno se iseku luk, beli luk, paprika i šargarepa.

U posudu na ringli se zagreva ulje i u njemu se zaprže luk i beli luk. Nakon toga dodaju im se paprika i šargarepa.

Patlidžan se opere od soli i izdubljeno se dodaje u drugo povrće da se zaprži. Pirinač se pere i takođe se dodaje. Sipa se malo vode i kada je pirinač već skuvan dodaju se začini i sitno isečena mirođija.

Izdubljeni patlidžan se napuni smesom i stavlja se u posudu za pečenje na 180 stepeni da se zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: