Hleb sa šargarepom, mirođijom i belim lukom u mini pekari

13/06/2019
"Jedinstveno ukusan hleb interesantnog mirisa, koji ćete pripremiti sa jednim pritiskom dugmeta "
Priprema15 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno195 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Napravite gust ajran od mlake vode i kiselog mleka sa visokim procentom mlečne masti. Neka je ajran u odnosnu 1:1. Pomešajte sa uljem i medom i stavite u mini pekaru.

Izrendajte šargarepu i dodajte i nju. Odozgo sipajte pola količine brašna, nakon toga pospite bugarskim lukom i na kraju preostalom količinom brašna. Na vrhu izmrvite kvasac.

Mini mekaru podesite na program za beli hleb trajanja bar 3 sata, gramaža 750 g i srednje ispečena korica. Pratite testo, možda će biti potrebno da dodate malo brašna ili tečnosti.

Izgnječite beli luk i pomešajte dobro sa mirođijom. Dodajte u testo na zvučni signal.

Rezultat je odličan, aromatičan i veoma mek hleb. Probajte!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar