Prženi tolstolobik sa sosom od belog luka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70363
13/06/2019
"Sa hrskavom koricom od prženja i aromatičnim sosom - e tako treba da se jede tolstolobik "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano41
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tolstolobik - 1 kg, file
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • limun - 1 komad
  • peršun
  • beli luk - 1 glavica
  • majonez - 3 kašike
  • sok od limuna - 3 kašike
  • vino - 1/2 šolje, belo
* merne jedinice

Način pripreme

Isečete file od tolstolobika na parčiće i posipate solju i biberom. Uvaljate u smesu od brašna i aleve paprike i ispržite dok ne postane zlatasto.

Poređate isprženu ribu u tanjir i prelivate sosom od belog luka, napravljenog od istucanog belog luka, majoneza, soka od limuna i vina.

Posipate sitno isečenim peršunom i servirate sa kriškama limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar