Prženi pirinač - ne na kineski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
13/06/2019
"Drugi put ističemo, da nije na kineski način, već na naš ukusan način "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano182
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se opere i skuva se u posoljenoj vodi. Nakon što je gotov iscedi se i opere hladnom vodom. U šerpu se stavlja maslinovo ulje da se zagreje.

Kada je maslinovo ulje spremnog dodaje mu se krupno isečen luk. Kada luk porumeni dodaju mu se isečene šargarepe i paprike. Dodaju se i grašak i kukuruz.

Prži se 2-3 minuta. Dodaje se i pirinač i zaprži se još 2-3 minuta. Nakon što se skloni sa vatre, pirinač se posipa biberom, sitno isečenim peršunom i crnim maslinama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar