Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa uvijenim palačinkama i čokoladom

Torta sa uvijenim palačinkama i čokoladom

GenovevaGenoveva
Kuvar
47171k17
Torta sa uvijenim palačinkama i čokoladom
Fotografije: Genoveva
6 / 7
16/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Ponekad Volim te nije dovoljno, ponekad reči treba da budu podržane sa parčetom sočne torte sa uvijenim palačinkama i čokoladom"

Potrebni sastojci

  • za palačinke
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 600 ml
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - 250 g
  • so - prstohvat
  • šećer - 3 supene kašike
  • rum - 1 supena kšaika
  • ulje - 50 g
  • kakao - 3 - 4 kašičice
  • tečna čokolada - 1 kofica
  • za krem
  • sveže mleko - 250 ml
  • krem - 1 kesica, za kolače sa ukusom vanile
  • šećer - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Napravimo smesu za palačinke tako što u dubokoj posudi razbijemo jaja i stavljamo so, umutimo mikserom. Nakon toga dodajemo šećer i sveže mleko, ponovo mutimo. Na kraju dodajemo prosejano brašno, stavljamo u njega prašak za pecivo. Dodajemo i kakao.

Pripremamo kakao palačinke u odgovarajućem tiganju. Dobijamo oko 11 palačinaka.

Pripremamo krem za kolač, on je bez kuvanja, mutimo ga mikserom u odgovarajućoj posudi tako što sipamo hladno mleko i sipamo kesicu krema i dodajemo šećer. Mutimo 4 minuta.

U kalup sa pokretnim dnom na vrh stavljamo jednu celu palačinku i nanosimo tanak sloj krema. Druge palačinke namažemo tečnom čokoladom i uvijamo u rolat.

Popunimo donji red uvijenim palačinkama i mažemo kremom odozgo. Nakon toga odozgo stavljamo druge palačinke, ja uh sečem. Pokrivamo odozgo preostalim kremom.

Ukras je po želji. Ja sam stavila biserne loptice, čokoladne piliće, zato što sam je pripremala za Uskrs.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: