Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Pohovane tatarske ćuftice

Pohovane tatarske ćuftice

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Pohovane tatarske ćuftice
Fotografije: Natalia Petrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Specijalno za one koji vole ćuftice - jedinstveno ukusne pohovane tatarske ćuftice, popiće vam svo pivo"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg, mešano
  • jaja - 2 komada
  • hleb - 2 kriške, stari
  • paprike - 2 komada, crvene
  • kiseli krastavčići - 7 - 8 komada
  • luk - 1 velika glavica
  • kačkavalj - 100 g
  • peršun
  • biber
  • kumin
  • so
  • za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • so
  • biber
  • kukuruzno brašno
  • prezle
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike, kisele krastavčiće, luk i peršun sitno iseckajte, hleb pokvasite, ocedite višak vode i izmrvite, sve to pomešajte u velikoj posudi. Dodajte i mleveno meso, jaja, začine i so po ukusu, dodajte i kačkavalj (izrendan), sve promešajte rukama.

Pohovanje: Razbijemo jedno jaje lepo za pohovanje sa malo soli i bibera, u jedan tanjir sipamo 2-3 supene kašike prezle, a u drugi tanjir sipamo 2-3 supene kašike kukuruznog brašna.

Ugrevamo ulje i vlažnim rukama uzimamo od gotovog mlevenog mesa i oblikujemo velike ćufte, potapamo ih sa obe strane prvo u jaja, nakon toga kukuruzno brašno i posle u prezle, nakon toga pažljivo stavljamo u ulje.

Tako radimo i sa preostalim mlevenim mesom, čim se isprži sa jedne strane, okrećemo ih sa druge.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: