Čorba od škampa i ribe

19/06/2019
"Riblja čorba je toliko ukusnija ako u nju dodate škampe "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano117
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • škampi - 200 g
  • riba - 100 g
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • bujon - 1.2 litre, pileći
  • brašno - 2 supene kašike
  • sirće - 2 supene kašike
  • belo vino - 1 supena kašika
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 kašičica
  • klice - 20 g, pšenicčne
* merne jedinice

Način pripreme

Klice operemo, osušimo i zajedno sa škampima propžimo u ugrejanom maslinovom ulju.

Dodajemo isečenu ribu i vino i prelivamo bujonom.

Posolimo i čorbu zgusnemo sa brašnom, pomešanim sa malo vode. Čim se zgusne sipamo sirće i skidamo sa vatre.

Jaja umutimo i sipamo u toplu čorbu uz neprestano mešanje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar