Način pripreme
Krompir operemo i isečemo na kockice. Papriku i šargarepu operemo i sitno isečemo sa lukom. Pečurke očistimo i sitno isečemo.
Ugrevamo ulje i propržimo luk. Nakon toga dodajemo papriku i šargarepu, takoše propržimo, a nakon toga i pečurke. Kad pečurke omekšaju dodajemo krompir i kukuruz.
Poklopimo poklpocem i ostavljamo 1-2 minuta da se popari, nakon toga dodajemo vodu, oko 4 šolje ili da se pokrije povrće.
Dok se kuva pripremamo mleveno meso. Ugrevamo vodu 2 šolje, u odnostu 1:2 ili prema uputstvu na pakovanju. Kad voda provri skidamo sa vatre i stavljamo mleveno meso.
Kad nabubri dovoljno, ako još ima vode sipamo da ostane samo mleveno meso. Dodajemo so, biber, šarenu so i kumin.
Kad povrće provri dodajemo mlevno meso, paradajz pire, so, biber, alevu papriku i čubar. Sve dobro promešamo, ostavljamo da bri još 1-2 minuta i nakon toga sipamo u pleh. Stavljamo da se peče na 180-200 stepeni.
Kad većina vode ispari, pravimo preliv. Ugrevamo ulje i u njega stavljamo oko 6-7 supenih kašika brašna. Kad se dobro rastovori dodajemo mleko, postepeno i uz neprestano mešanje.
Mutimo dok se dovoljno ne zgusne. Nakon toga vadimo musaku iz rerne i sipamo preliv odozgo. Vraćamo u rernu i pečemo dok ne dobije zlatnu boju.