Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Vegan musaka sa sojinim mlekom

Vegan musaka sa sojinim mlekom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Vegan musaka sa sojinim mlekom
Fotografije: Raya Andonova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Da li i vas zanima kako se tačno priprema sočan preliv za vegan musaku"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 - 6 komada
  • paprike - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • pečurke - 4 - 5 komada
  • kukuruz - malo zamrznut
  • paradajz pire
  • sojino mleveno meso - 1 šolja
  • sojino mleko - 2 šolje
  • brašno
  • ulje
  • so
  • biber
  • bosiljak
  • šarena so
  • čubar
  • kumin
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir operemo i isečemo na kockice. Papriku i šargarepu operemo i sitno isečemo sa lukom. Pečurke očistimo i sitno isečemo.

Ugrevamo ulje i propržimo luk. Nakon toga dodajemo papriku i šargarepu, takoše propržimo, a nakon toga i pečurke. Kad pečurke omekšaju dodajemo krompir i kukuruz.

Poklopimo poklpocem i ostavljamo 1-2 minuta da se popari, nakon toga dodajemo vodu, oko 4 šolje ili da se pokrije povrće.

Dok se kuva pripremamo mleveno meso. Ugrevamo vodu 2 šolje, u odnostu 1:2 ili prema uputstvu na pakovanju. Kad voda provri skidamo sa vatre i stavljamo mleveno meso.

Kad nabubri dovoljno, ako još ima vode sipamo da ostane samo mleveno meso. Dodajemo so, biber, šarenu so i kumin.

Kad povrće provri dodajemo mlevno meso, paradajz pire, so, biber, alevu papriku i čubar. Sve dobro promešamo, ostavljamo da bri još 1-2 minuta i nakon toga sipamo u pleh. Stavljamo da se peče na 180-200 stepeni.

Kad većina vode ispari, pravimo preliv. Ugrevamo ulje i u njega stavljamo oko 6-7 supenih kašika brašna. Kad se dobro rastovori dodajemo mleko, postepeno i uz neprestano mešanje.

Mutimo dok se dovoljno ne zgusne. Nakon toga vadimo musaku iz rerne i sipamo preliv odozgo. Vraćamo u rernu i pečemo dok ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: