Način pripreme
Luk i beli luk sitno iseckajte. U dubokom tiganju ugrejte polovinu maslinovog ulja i u njemu propržite luk dok ne postane providan. Dodajte beli luk i kuvajte još oko minut uz neprestano mešanje.
Dodajte mleveno meso i pržite uz neprestano mešanje da nema velikih komada. Nakon što mleveno meso postane zlatno, dodajte paradjz pire, 2 prstohvata soli, cimet i sve pržite još 4 minuta uz neprestano mešanje.
Dodajte vino i dinstajte 20 minuta na umerenoj vatri. U vodi sa prstohvatom soli skuvajte makarone i ocedite. Sir izrendajte i polovinu pomešajte sa kuvanim makaronama.
Pripremite bešamel sos tako brašno propžite u maslacu i uz neprestano mešanje dodajte sveže mleko. Kuvajte dok se ne zgusne i skinite sa vatre.
Jaja umutite u posebnoj posudi i dodajte u sos, mešajte neprestano. U pleh, obilno namazan masnoćom stavite polovinu makarona sa sirom, pokrijte mlevenim mesom i nakon toga pokrijte preostalim makaronama.
Odozgo sipajte bešamel sos, pokrijte preostalim sirom. Pecite 30 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.