Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pohovani oslić sa kornfleksom

Pohovani oslić sa kornfleksom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pohovani oslić sa kornfleksom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ovaj put pohujte oslić u smesi od kornfleksa - hrskava korica je zagarantovana"

Potrebni sastojci

  • oslić - 1 kg
  • za pohovanje
  • jaja - 2 - 3 komada
  • brašno - 1 šolja
  • prezle - 1 šolja
  • kornfleks - 1 šolja, prirodan
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu i isecite na komade. U posudi pomešajte prezle i mrvljeni kornfleks.

U drugoj posudi umutite jaja sa prstohvatom bibera, a u treću sipajte brašno.

Posolite ribu i uvaljajte prvo u brašno, nakon toga u jaja i na kraju u kornfleks sa prezlama.

Pržite u ugrejanoj masnoći dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite i ostavite na ubrus da se ocedi. Servirajte sa sezonskom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti