Pohovani oslić sa kornfleksom

Pohovani oslić sa kornfleksom

Pohovani oslić sa kornfleksom
Fotografije: Dobrinka Petkova
21/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Skuvaj35 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
"Ovaj put pohujte oslić u smesi od kornfleksa - hrskava korica je zagarantovana"

Potrebni sastojci

  • oslić - 1 kg
  • za pohovanje
  • jaja - 2 - 3 komada
  • brašno - 1 šolja
  • prezle - 1 šolja
  • kornfleks - 1 šolja, prirodan
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu i isecite na komade. U posudi pomešajte prezle i mrvljeni kornfleks.

U drugoj posudi umutite jaja sa prstohvatom bibera, a u treću sipajte brašno.

Posolite ribu i uvaljajte prvo u brašno, nakon toga u jaja i na kraju u kornfleks sa prezlama.

Pržite u ugrejanoj masnoći dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite i ostavite na ubrus da se ocedi. Servirajte sa sezonskom salatom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: