Pečeni zec sa kupusom

MarianeMariane
Džedaj
14947
Pečeni zec sa kupusom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Zec sa kupusom ima veće šanse da iz vašeg srca otera omiljenu piletinu sa kupusom"

Potrebni sastojci

  • kupus - 2 kg
  • zec - 1 komad, oko 1.5 kg
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada, crvena i zelena
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 400 g
  • ulje - 100 ml
  • kumin - 1 kašičica
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • biber
  • lovorov list - 1 komad
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zeca na porcije. Ugrejte 2/3 ulja i pržite u porcijama zečetinu sa svih strana dok ne dobije zlatnu boju. Očistite kupus i isecite na tanke ivice. Izgnječite sa malo soli.

Kad se zeletina zaprži dodajte kupus i dinstajte na tihoj vatri dok povrće ne omekša. Paralelno sa tim ugrejte preostali ulje i propržite redom luk, sitno iseckan beli luk i šargarepu. Kad omekša dodajte u zeca i kupus i nastavite da dinstate, s vremena na vreme možete dodati po malo tople vode.

Poslednje dodajte rendani paradajz i očišćene i sitno iseckane paprike. Jelo začinite začinima i dinstajte oko 40 minuta dok zečetina ne omekša. Nakon toga prebacite u pleh i pecite kratko u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Servirajte toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: