Način pripreme
Namažite maslinovim uljem svako parče patlidžana i stavite da se peče na prethodno ugrejanom roštilju.
Napravite sos tako što ugrejete maslinovo ulje u dubokom tiganju i pržite unutra luk, beli luk i šargarepu 5-7 minuta ili dok ne omekša. Nakon toga dodajte preostale sastojke i stavite smesu da se kuva 20 minuta, mešajte s vremena na vreme. Začinite solju i biberom.
U međuvremenu napravite preliv tako što ispržite orašaste plodove u dubokom tiganju 1-2 minuta. Mešajte s vremena na vre dok ne postanu zlatni. Sačuvajte oko 3/4 šolje od njih. Drugi deo pasirajte u blenderu zajedno sa preostalim začinima.
Ugrejt rernu na 180 stepeni. Sipajte polovinu sosa u pleh za pečenje. Odozgo poređajte komade patlidžana i prelijte preostalim sosom. Na vrh sipajte preliv i pecite 20 minuta.
Musaku servirajte posutu alevom paprikom i bosiljkom.