Hačapuri sa dve vrste sira

23/06/2019
"Maslinovo ulje, sir i aromatično maslinovo ulje, tri glavna razloga da još danas probate ove hačapure "
Priprema50 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno75 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano161
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosevamo brašno. Pravimo udubljenje. Stavljamo jedno umućeno jaje, so, maslinovo ulje.

Ugrevamo mleko da bude mlako. Pomešamo kvasac u mlakom mleku. Mesimo na brašnom posutoj radnoj površini. Ostavljamo sa strane 20 minuta.

Podelimo testo na 12 delova. Svih 12 podelimo na 2. Pravimo 12 pogalica koliko poklopac male tegle.

Rendamo sir i kačkavalj. Od sira pravimo 12 loptica, veličine oraha. Lopricu stavljamo izmešu dve pogačice.

Razvlačimo oklagijom da budu veće i da se sirevi ravnomerno rasporede po sredini. Mažemo svaku maslinovim uljem i pečemo u tiganju sa obe strane.

Jedemo sa mlekom.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar