Keksići sa jabukama i pavlakom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
24/06/2019
"Dobra domaćica će vas pozvati na kafu, a odlična domaćica će uz kafu dodati i keksiće sa jabukama i pavlakom "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 110 g
  • ovsene mekinje - 55 g
  • jabuke - 1 komad (oko 140 g)
  • kisela pavlaka - 50 g (ili pavlaka za kuvanje 35 % mlečne masti)
  • jaja - 1 komad, XL
  • šećer - 75 g, beli ili braon kristal
  • vanilin šećer - 1 kašičica
  • mast - 80 g, na sobnoj temperaturi
  • cimet - 1 prstohvat
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 kašičica, sa malim vrhom
* merne jedinice

Način pripreme

1. Uključite rernu da se ugreva do 180 stepeni. Očistite jabuku od unutrašnjosti i nemojte je ljutštiti, izrendajte je.

2. Umutite malo jaje sa kiselom pavlakom, šećerom i vanilin šećerom.

3. Prosejte brašno sa praškom za pecivo u posudu i u njih sipajte mekinje, muskatni oraščić i cimet. Sipajte tečnu smesu, stavite rendanu jabuku i mast i promešajte kašikom meko testo. Ako je previše tečno dodajte još malo brašna.

4. Pokrijte pleh iz rerne papirom za pečenje i uz pomoć dve kašike uzmite od smese - jednom uzimajte, a drugom stavljajte na papir, spljeskajte i poravnajte tanke keksiće. Namestite da budu razmaknuti jedan od drugog.

5 .Pecite iz dva puta u ugrejanoj rerni dok ne dobiju tamnozlatnu boju i nakon toga ostavite da se lepo ohlade, nemojte da stavljate jedan na drugi. Najbolje da poređajte na rešetku.

6. Servirajte sa mlekom, čajem ili kafom.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar