Način pripreme
1. Uključite rernu da se ugreva do 180 stepeni. Očistite jabuku od unutrašnjosti i nemojte je ljutštiti, izrendajte je.
2. Umutite malo jaje sa kiselom pavlakom, šećerom i vanilin šećerom.
3. Prosejte brašno sa praškom za pecivo u posudu i u njih sipajte mekinje, muskatni oraščić i cimet. Sipajte tečnu smesu, stavite rendanu jabuku i mast i promešajte kašikom meko testo. Ako je previše tečno dodajte još malo brašna.
4. Pokrijte pleh iz rerne papirom za pečenje i uz pomoć dve kašike uzmite od smese - jednom uzimajte, a drugom stavljajte na papir, spljeskajte i poravnajte tanke keksiće. Namestite da budu razmaknuti jedan od drugog.
5 .Pecite iz dva puta u ugrejanoj rerni dok ne dobiju tamnozlatnu boju i nakon toga ostavite da se lepo ohlade, nemojte da stavljate jedan na drugi. Najbolje da poređajte na rešetku.
6. Servirajte sa mlekom, čajem ili kafom.
Neka vam je slatko!