Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Keksići sa jabukama i pavlakom

Keksići sa jabukama i pavlakom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Keksići sa jabukama i pavlakom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
25
"Dobra domaćica će vas pozvati na kafu, a odlična domaćica će uz kafu dodati i keksiće sa jabukama i pavlakom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 110 g
  • ovsene mekinje - 55 g
  • jabuke - 1 komad (oko 140 g)
  • kisela pavlaka - 50 g (ili pavlaka za kuvanje 35 % mlečne masti)
  • jaja - 1 komad, XL
  • šećer - 75 g, beli ili braon kristal
  • vanilin šećer - 1 kašičica
  • mast - 80 g, na sobnoj temperaturi
  • cimet - 1 prstohvat
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 kašičica, sa malim vrhom
* merne jedinice

Način pripreme

1. Uključite rernu da se ugreva do 180 stepeni. Očistite jabuku od unutrašnjosti i nemojte je ljutštiti, izrendajte je.

2. Umutite malo jaje sa kiselom pavlakom, šećerom i vanilin šećerom.

3. Prosejte brašno sa praškom za pecivo u posudu i u njih sipajte mekinje, muskatni oraščić i cimet. Sipajte tečnu smesu, stavite rendanu jabuku i mast i promešajte kašikom meko testo. Ako je previše tečno dodajte još malo brašna.

4. Pokrijte pleh iz rerne papirom za pečenje i uz pomoć dve kašike uzmite od smese - jednom uzimajte, a drugom stavljajte na papir, spljeskajte i poravnajte tanke keksiće. Namestite da budu razmaknuti jedan od drugog.

5 .Pecite iz dva puta u ugrejanoj rerni dok ne dobiju tamnozlatnu boju i nakon toga ostavite da se lepo ohlade, nemojte da stavljate jedan na drugi. Najbolje da poređajte na rešetku.

6. Servirajte sa mlekom, čajem ili kafom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: