Prolećno zapečeno jelo sa malo ugljenih hidrata

24/06/2019
"Ukusno zapečeno jelo za one, koji znaju da je put do savršene figure sa dijetom koja uključuje jela sa malo ugljenih hidrata "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano111
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • spanać - 200 g, svež
  • tikvice - 1 komad
  • jaja - 5 komada, samo belanca
  • beli luk - 2 čena
  • sir - 200 g
  • kačkavalj - 100 g
  • masline - 10 komada
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • jabukovo sirće - 1 kašičica
  • maslac - 50 g
  • kokosovo brašno - 3 supene kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 30 g, za premazivanje pleha
  • zelene paprike - 1 komad (šilja)
  • seme suncokreta - 1 - 2 supene kašike, oljušteno
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i poparite spanać. Možete i da ga ne sečete.

U duboku posudu izrendajte krupnije tikvicu, kačkavalj i sir. Dodajte spanać, iseckani beli luk, masline, odvojene od koštica, mekani kravlji maslac.

Pomešajte sodu sa kiselim mlekom i jabukovim sirćetom i dodajte. Promešajte.

Stavite so, viljuškom umutite belanca i kokosovo brašno. Ponovo promešajte i ostavite smesu na oko 5 minuta.

Kokosovo brašno će upiti tečnost i dobićete gustu smesu za keks.

U pleh sa dnom koje se ne lepi, namazan maslinovim uljem, sipajte smesu i poravnajte.

Poređajte zelenu papriku, isečenu na krugove odozgo.

Pospite semenom suncokreta.

Pecite na 190 stepeni dok ne porumeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar