Kafanska pogača

VecaVecaPočetnik19070152
26/06/2019
"Neke pogače ne dozvoljavaju da probamo glavno jelo, toliko su ukusne. Ova je baš takva "
Priprema50 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano356
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • suvi kvasac - 10 g
  • gazirana voda - 180 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Gaziranu mineralnu vodu zagrejati (da bude mlaka), dodati šećer, suvi kvasac i izmešati. U dublju posudu usuti brašno, dodati so, izmešati. Usuti rastvoren kvasac, izmešati, dodati ulje i zamesiti testo.

Testo pouljiti sa obe strane, izručiti na radnu površinu i prstima (dlanovima-ne oklagijom) rastanjiti u krug.

Pekač (ili tepsiju manjih dimenzija) premazati uljem, posuti brašnom i staviti rastanjeno testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta.

Viljuškom napraviti šare ("izbockati"). Rernu zagrejati na 250 stepeni, pa pogaču peći 15 minuta na 180 stepeni.

Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, poprskati vodom, pokriti je čistom kuhinjskom krpom i ostaviti desetak minuta da se prohladi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar