Francuski sos od maslaca sa pečurkama

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
25/06/2019
"Savršeni dodatak uz svinjetinu ili teletinu je ovaj aromatičan sos sa maslacem i pečurkama. pripremljen po proverenom francuskom receptu "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite maslac na tihoj/umerenoj vatri i u njemu dinstajte fino izrendan šalot luk i beli luk i beli luk.

Dodajte pečurke, očišćene, oprane i isečene na tanke kriške. Dinstajte i njih dok ne puste sos i dok se ne uviju malo.

Pojačajte stepen vatre i sipajte brašno. Mešajte oko minut i sipajte deo mleka, mešajte, nemojte prestajati.

Čim se sos zgusne dodajte i preostalo mleko i kuvajte 8-10 minuta na tihoj vatri, mešajte.

Pre nego što skinete sa vatre stavite kašiku krem freša, so po ukusu i začine.

Gotov sos od maslaca sa pečurkama servirajte sa svinjetinom ili teletinom, pripremljenoj u rerni, roštilju ili tiganju.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar