Način pripreme
Džigericu skuvamo u šerpu dok ne bude polugotova, vadimo iz šerpe (bujon ne bacamo, ostavljamo da se krčka) i sitno isečemo.
U tiganj stavljamo kašiku maslaca i kašiku ulja i u njima dinstamo rendanu šargarepu, luk i beli luk sitno iseckane, nakon toga u njih dodajemo i sitno iseckanu džigericu.
Dinstamo 1-2 minuta, stavljamo biber i alevu papriku, so i peršun, mešamo 1-2 puta i sipamo sve u šerpu sa bujonom.
Ako je potrebno dodajemo još soli, sipamo i fidu. Vri 10 minuta ili dok se fida ne skuva, nakon toga zapržimo i skidamo sa vatre.
Zapršku pravimo na sledeći način: u posudi pomešamo žumance, mleko i malo brašna, dobro promešamo da smesa bude glatka.
Nakon toga kutlačom uzimamo od bujona u šerpi i uz neprestano mešanje, u tankom mlazu sipamo bujon u zapršku.
Nakon toga lagano sipamo zapršku u čorbu. Skidamo sa vatre i posipamo peršunom.