Bonapeti.rs»Recepti»Riba»File bakalara sa hrskavom koricom

File bakalara sa hrskavom koricom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
File bakalara sa hrskavom koricom
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Svečano obećavamo od sad pa nadalje, samo ovako pripremamo pohovanu ribu - bude jedinstveno ukusno"

Potrebni sastojci

  • bakalar - 4 komada, file
  • origano - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • prezle - 100 g
  • kukuruzni griz - 50 g
  • skrob - kukuruzni, 50 g
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 20 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke pomešajte sa skrobom grizom i prezlama. Filee uvaljajte lepo u suvu smesu sa obe strane.

Pleh pokrijte aluminijumskom folijom ili papriom za pečenje, namažite sa malo maslinovog ulja i u njega poređajte filee, odozgo pospite sa malo maslinovog ulja i pecite oko 20 minuta na 170 stepeni.

Servirajte sa salatom od krompira ili zelenom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: