Način pripreme
Isecite crni luk na rebarca, sitno iseckajte beli luk i dinstajte dok se ne skuva do pola sa masnoćom i malo belog vina. Dodajte paradajz pire i promešajte.
Ako šerpa u kojoj smo dinstali nije pogodna za kuvanje u rerni, rasporedite sve u nauljeni pleh i odozgo stavite oprani riblji file. Dodajte preostalo vino crnom luku.
Pripremite smesu od soja sosa, senfa i soka od pola limuna, kojom premažemo file. Ako ostane smese, možemo je staviti u pleh sa crnim lukom.
Kasnije pospite prezlama da biste dobili hrskavu koricu i prelijte tankim mlazom maslinovog ulja ceo file tilapije odozgo kako bi prezle mogle da upiju masnoću.
Stavite u srednje zagrejanu rernu i pecite dok korica ne bude gotova; riba se relativno brzo peče.
Uživajte u ovom ukusnom fileu tilapije uz odgovarajuće piće.
Pogledajte i kako se pohuje tilapija i saznajte kako se pravi tilapija na grčki način.