Čorba od pečuraka, krompira i šargarepe

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
27/06/2019
"Toliko ukusna, toliko aromatična, toliko voljena - naša omiljena seoska čorbica "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano126
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo pečurke, šargarepu i krompir. Isečemo pečurke na kriške, šargarepe na krugove, a krompir - na kocke.

Stavljamo posoljenu vodu da provri i dodajemo isečene pečurke i šargarepe. Kuvamo povrće približno 20 minuta. Dodajemo isečen krompir i lovorov list.

Kuvamo, dok svo povrće ne omekša. Dodajemo maslac i nakon toga pravimo zapršku od umućenih jaja i kiselog mleka.

Serviramo čorbu posutu biberom i isečenim svežim peršunom. Pre nego što serviramo izvadimo lovorov list iz čorbe.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar