Način pripreme
Isečemo tikvice i krompir na kockice srednje veličine, očišćene i oljuštene pečurke sečemo na kockice srednje veličine, može i kriške, a luk sitno.
U duboku šerpu sipamo maslinovo ulje, ugrevamo i dodajemo krompir, dinstamo nekoliko minuta, mešamo, nakon toga dodajemo pečurke, tikvice, pasirani beli luk i luk.
Posolimo i dodajemo sasvim malo vode, ostavljamo da se dinsta dok tikvice ne omekšaju i dok ne ostane na masti.
Pre nego što dodamo paradajz, sipamo malo skroba i energično mešamo. Dodajemo paradajz, pasiran ili izrendan, i oko 4 šolje vode, oko 700-800 ml. Ostavljamo da provri na jakoj vatri, smanjujemo temperaturu i ostavljamo da se krčka.
Dodajemo pirinač i ostavljamo još 15 minuta. Posolimo ako je potrebno, pobiberimo, dodajemo prstohvat majčine dušice, dodajemo malo maslaca, promešamo da se rastopi i skidamo sa vatre.
Supa od povrća je gotova.
Prilikom serviranja posipamo sitno iseckanom mirođijom i kriškom limuna.