Krem čorba sa krompirom i krutonima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
27/06/2019
"Klasična krem čorba - sa krompirićima napravljena, sa krutončićima posuta "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada
  • bujon - 2 litra, pileći
  • paradajz - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • peršun - 4 struka
  • krutoni - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir (6 komada) se oljušti, iseče nse na krupne parčiće i stavlja se u duboku šerpu. Dodaje mu se oljušten paradajz (1 komad).

Preliva se pilećim bujonom (2 litra). Kuva se dok krompir ne omekša, nakon toga se sastojci pasiraju u glatku smesu. Dodaju se začini.

Čorba se dobro promeša. Servira se vruća, posuta krutonima (100 g) i svežim peršunom (4 struka).

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar