Pečeni zec sa maslacem i belim vinom

28/06/2019
"Nemojte žaliti maslac, nemojte žaliti vino - samo ćete tako dobiti savršeno pečenu zečetinu "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad
  • maslac - 60 g, kravlji, svež
  • biber - po ukusu
  • belo vino - 2 šolje (1 za sos i 1 za prelivanje prilikom pečenja)
  • beli luk - 1 glavica
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo zeca od žilica i sala i posolimo, posipamo mlevenim biberom i stavljamo u pleh, zajedno sa maslacem, isečenim na komade.

Sipamo vino (1 šolju) i stavljamo da se peče na 250 stepeni, s vremena na vreme prelivamo tečnošću.

Da bi se brže ispeklo, u početku možemo pokriti pleh aluminijumskom folijom, nakon toga da je skinemo i da pečemo zeca dok ne bude gotovo.

Potpuno pečenog zeca vadimo na tanjir, a sos iz pleha pomešamo sa izgnječenim belim lukom, 1 čašom vina i kiselim mlekom i kuvamo na vatri.

Možemo dodati u sos i 1-2 kašičice prirodnog skroba da bi bilo gušće. Sos i pečeno meso serviramo posebno. Možemo servirati sa prilogom kuvanih makarona.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar