Način pripreme
Žumanca i šećer dobro umutimo. U njih dodajemo prethodno ugrejanu tečnu pavlaju. Važno je da i nju premestimo sa vatre, pre nego što provri. Sipamo pažljivo u smesu od žumanaca uz neprestano mešanje.
Na kraju dodajemo vanilu i smesu promešamo. Sipamo u male keramičke posude. Ugrevamo rernu na 170 stepeni i posudice sa kremom stavljamo u metalni pleh u kojem ima 2-3 prsta vode. Pečemo na pari na toj tempraturi 45 minuta ili dok krem do dobije rozikastu boju.
Čim budu gotovi, posudice vadimo iz rerne i ostavljamo da se malo ohlade. Svaku porciju posipamo jednom supenom kašikom šećera i poravnamo.
Posudice stavljamo ponovo u rernu, ali pečemo samo na gornjem grejaču na najvišoj temperaturi nekoliko minuta dok se šećer ne rastopi i ne karamelizuje. Krem vadimo iz rerne i ostavljamo da se ohladi.