Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Kavarma»Kavarma sa mesom od ovna

Kavarma sa mesom od ovna

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4251544k
Kavarma sa mesom od ovna2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Ovneće ili jagnjeće - nije važno, pripremite ga po ovom receptu i nećete pogrešiti"

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 800 g, od ovna
  • mladi luk - 2 veze
  • beli luk - 3 veze, mladi
  • nana - nekoliko svežih listova
  • kiselo mleko - 1/2 paketa, kravlje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojimo meso od kostiju i isečemo na zalogaje kao za ražnjiće.

Dinstamo dok ne omekša u masti zajedno sa krupnije iseckanim mladim lukom.

Začinimo solju i biberom po ukusu.

Prebacujemo u pleh i prelivamo kiselim mlekom, isečenim mladim lukom i lisitćima sveže nane.

Pečemo kratko u ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo. Serviramo sa prilogom kuvanog pirinča ili krompir pirea.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: