Francuski brioš sa kremom od vanile

29/06/2019
"Ovo nije Uskršnji kolač, ovo je brioš i veličanstven je da znate "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejano brašno pomešamo sa šećerom i kvascem, dodajemo toplo mleko, jaje, mekani maslac i so. Sve dobro promešamo i zamesimo testo. Ostavljamo 1 sat na toplom.

Pripremamo krem tako što žumanca pomešamo sa skrobom, dodajemo malo mleka. Preostalo mleko stavljamo da provri i u njega lagano dodajemo smesu od jaja uz neprestano mešanje. Nakon što provri ostavljamo 2 minuta da se zgusne i skidamo sa vatre.

Testo razvučemo i isečemo krugove velikom čašom. Namažemo hladnim kremom. Posipamo komadima čokolade i učvrstimo.

Namažemo umućenim žumancem i ostavljamo da nadođe 40 minuta. Pečemo 45 minuta na 160 stepeni. Ostavljamo da se ohladi i serviramo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar