Baštovanska musaka od povrća

29/06/2019
"I pod baštovanski podrazumevamo veoma bogatu musaku od povrća izuzetnog ukusa "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 264
  • Pregledi tokom meseca92
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepu, celer i luk oljuštimo i sitno isečemo. Dinstamo povrće u ulju i malo vode dok ne omekša. Dodajemo redom i dinstamo dok ne omekša očišćena boranija, kupus, isečen na ivice i oprani grašak.

Nakon toga dodajemo oljušte krompi isečen na kockice. Dinstamo povrće pomešamo sa polovinom crvenog paradajza, oljuštenim i sitno iseckanim i kuvanim pirinčem.

U njih dodajemo sitno iseckan sveži peršun i posolimo po ukusu. U namazan pleh stavljamo sloj isečenog paradajza i poreko rasporedimo smesu od povrća. Ređamo dok ne potrošimo sastojke.

Jelo prelivamo sa 1 šoljom svežeg mleka i pečemo približno 30 minuta. Za vreme pečenja možemo dodati toplu vodu ako je potrebno.

Vadimo musaku iz rerne i prelivamo prelivom, pripremljenim od proprženog brašna u malo maslaca, razređenog svežim mlekom. Posipamo rendanim kačkavaljem i pečemo u rerni dok ne dobije zlatnu boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar