Način pripreme
Šargarepu, celer i luk oljuštimo i sitno isečemo. Dinstamo povrće u ulju i malo vode dok ne omekša. Dodajemo redom i dinstamo dok ne omekša očišćena boranija, kupus, isečen na ivice i oprani grašak.
Nakon toga dodajemo oljušte krompi isečen na kockice. Dinstamo povrće pomešamo sa polovinom crvenog paradajza, oljuštenim i sitno iseckanim i kuvanim pirinčem.
U njih dodajemo sitno iseckan sveži peršun i posolimo po ukusu. U namazan pleh stavljamo sloj isečenog paradajza i poreko rasporedimo smesu od povrća. Ređamo dok ne potrošimo sastojke.
Jelo prelivamo sa 1 šoljom svežeg mleka i pečemo približno 30 minuta. Za vreme pečenja možemo dodati toplu vodu ako je potrebno.
Vadimo musaku iz rerne i prelivamo prelivom, pripremljenim od proprženog brašna u malo maslaca, razređenog svežim mlekom. Posipamo rendanim kačkavaljem i pečemo u rerni dok ne dobije zlatnu boju.