Piletina sa sosom od mirođije

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
29/06/2019
"Umesto standardne piletine frikase, zašto ovaj put ne spremite jednu drugačiju piletinu sa sosom od mirođije "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano102
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • bujon - 2 kocke, pileći
  • beli biber - 8 zrna
  • maslac - 3 kašike
  • brašno - 3 kašike
  • jaja - 1 komad (žumance)
  • pavlaka - 100 g
  • biber - po ukusu, mleveni
  • šećer - 1 kašičica
  • mirođija - 1/2 vezice
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Pile se opere i skuva na slaboj vatri oko 40 minuta zajedno sa lukom, kockama bujona, belim biberom i nekoliko grančica mirođije.

Pile se vadi iz šerpe, sklanja se koža i odvaja se od kostiju. Meso se seče na ne mnogo krupne parčiće. Bujon se procedi.

Sos se sprrema tako što se maslac istopi i pomeša sa brašnom. Ohladi se i dodaje se bujon, pri čemu se postepeno meša. Kuva se na slaboj vatri oko 15 minuta uz neprestano mešanje. Žumance se muti sa pavlakom.

Sos se ohladi i pomeša se sa žumancem. Dodaje se so, biber, sok od limuna i šećer. Dodaje se na sitno isečena mirođija i parčići piletine. Sve se meša i ostavlja pola sata da upije.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar