Salata od patlidžana i belog luka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
01/07/2019
"Slani krekeri, prepečene kriške i običan slani keks - svi oni spavaju i sanjaju da su u društvu aromatične salate od patlidžana "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano95
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu unapred na 180 stepeni. Napravite rupice u patlidžanu i stavite ga direktno na rešetku pećnice. Zapecite oko sat, dok ne omekša, okrećući ga bar 2 puta.

Kada se dovoljno ohlade da mogu da se drže, isecite ih na polovine. Kašikom izvadite unutrašnjost i pasirajte zajedno sa belim lukom, lukom i sokom od limuna. Začinite poi ukusu. Nastavite da mutite ručnim mikserom i postepeno dodajte maslinovo ulje dok se ne dobije glatka pašteta.

Gotov pire stavite u posudicu i pospite isečenim paradajom. Ohladite oko sat pre nego što servirate.

Garnirajte sa peršunom, cikorijom, crnim i zelenim maslinama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar