Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Umak»Salata od patlidžana i belog luka

Salata od patlidžana i belog luka

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Salata od patlidžana i belog luka2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Slani krekeri, prepečene kriške i običan slani keks - svi oni spavaju i sanjaju da su u društvu aromatične salate od patlidžana"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • luk - 1 kašika, iseckan
  • beli luk - 2 čena
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • maslinovo ulje - 6 - 7 kašika
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • biber
  • peršun
  • cikorija
  • masline
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu unapred na 180 stepeni. Napravite rupice u patlidžanu i stavite ga direktno na rešetku pećnice. Zapecite oko sat, dok ne omekša, okrećući ga bar 2 puta.

Kada se dovoljno ohlade da mogu da se drže, isecite ih na polovine. Kašikom izvadite unutrašnjost i pasirajte zajedno sa belim lukom, lukom i sokom od limuna. Začinite poi ukusu. Nastavite da mutite ručnim mikserom i postepeno dodajte maslinovo ulje dok se ne dobije glatka pašteta.

Gotov pire stavite u posudicu i pospite isečenim paradajom. Ohladite oko sat pre nego što servirate.

Garnirajte sa peršunom, cikorijom, crnim i zelenim maslinama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: