Čorba od kiselog kupusa i sočiva

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
01/07/2019
"A vi do sada niste probali baš ovakav kiseli kupus zar ne - znači mnogo ste propustili "
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kupus, šargarepa, luk i beli luk se seku na sitno. Zagreva se ulja na dnu šerpe na kome se zaprži luk. Nakon toga se dodaje šargarepa, a malo kasnije i kupus.

Kada se kupus proprži, sipa se malo vode, tek toliko da se prekrije. Kada šargarepe omekšaju, stavlja se oprano sočivo i lovorov list i sipa se desetak šolja vode.

Ostavlja se da se kuva dok sočivo ne bude skoro skuvano. Tada se dodaju majčina dušica, čubar, šarena so po ukusu i kašičica aleve paprike. Kuva se dok se sočivo potpuno ne skuva.

Beleška: Ako je kupus mnogo kiseo ili slan, pre toga se ostavlja u vrućoj vodi oko 10 minuta. A ako nije dovoljno slan, može na kraju da se doda i so u supu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar