Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Musaka»Musaka od kiselog kupusa

Musaka od kiselog kupusa

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Musaka od kiselog kupusa
Fotografije: Veca
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Malo drugačija musaka - probajte, nećete se pokajati"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • crni luk - 3 glavice
  • mleveno meso - 400 g
  • suvi začin - 1 kašičica
  • pirinač - 150 g
  • so - po ukusu
  • voda - po potrebi
  • ulje - 200 ml
  • Za prelivanje
  • žumanca - 2 komada
  • mleko - 100 ml
  • kisela pavlaka - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Na 100 ml zagrejanog ulja upržiti sitno iseckani crni luk dok ne omekša i ne dobije staklastu boju.Dodati mleveno meso, upržiti i začiniti suvim začinom.

U drugu šerpu sipati 100 ml ulja, zagrejati, umešati seckani kupus i dinstati (dolivajući po malo vode).

Zasebno obariti pirinač, procediti ga i posoliti.

Nauljati vatrostalnu posudu (ili pleh, pekač), rasporediti red kupusa, preko naneti fil sa mlevenim mesom, preko mesa naneti pirinač i završiti redom kupusa.

Ručnom žicom za mućenje razmutiti žumanca, dodati mleko, kiselu pavlaku, izmešati i preliti musaku.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Savet: Možete koristiti mešano mleveno meso ili svinjsko-po sopstvenom izboru. Svakako dobijate veoma ukusnu musaku, drugačiju od standardnog načina spremanja musake, ali podjednako ukusnu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: