Musaka od kiselog kupusa

VecaVeca
Kuvar
449
64
2k
36
4
22/02/2020
"Malo drugačija musaka - probajte, nećete se pokajati"
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano760
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • crni luk - 3 glavice
  • mleveno meso - 400 g
  • suvi začin - 1 kašičica
  • pirinač - 150 g
  • so - po ukusu
  • voda - po potrebi
  • ulje - 200 ml
  • Za prelivanje
  • žumanca - 2 komada
  • mleko - 100 ml
  • kisela pavlaka - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Na 100 ml zagrejanog ulja upržiti sitno iseckani crni luk dok ne omekša i ne dobije staklastu boju.Dodati mleveno meso, upržiti i začiniti suvim začinom.

U drugu šerpu sipati 100 ml ulja, zagrejati, umešati seckani kupus i dinstati (dolivajući po malo vode).

Zasebno obariti pirinač, procediti ga i posoliti.

Nauljati vatrostalnu posudu (ili pleh, pekač), rasporediti red kupusa, preko naneti fil sa mlevenim mesom, preko mesa naneti pirinač i završiti redom kupusa.

Ručnom žicom za mućenje razmutiti žumanca, dodati mleko, kiselu pavlaku, izmešati i preliti musaku.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Savet: Možete koristiti mešano mleveno meso ili svinjsko-po sopstvenom izboru. Svakako dobijate veoma ukusnu musaku, drugačiju od standardnog načina spremanja musake, ali podjednako ukusnu.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar