Šnicle od kiselog kupusa

Simeon Hristov KanevSimeon Hristov Kanev
Šegrt
45915210
Šnicle od kiselog kupusa
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
1 / 3
17/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Zbog ovih šnicli od kiselog kupusa, već stavljamo bar po dva bureta"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 mala glavica
  • krompir - 3 srednja velika (oko 500 g)
  • jaja - 2 komada
  • beli luk - 1 veliki čen
  • aleva paprika
  • biber
  • kumin
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Glavica kupusa se samelje u mašini za mlevenje mesa ili u blenderu i dobro se ocedi.

Krompir se oljušti, iseče i skuva se.

Dva sastojka se pomešaju, dodaju se začini i jedno jaje i zamesi se kao mleveno meso - odstoji 10-15 minuta.

Podmaže se posuda za pečenje, oblikuju se šnicle koje se poređaju u nju i namažu se drugim umućenim jajetom pomoću silikonske četke.

Peku se u zagrejanoj rerni dok se ne zarumene.

Serviraju se sa sosom od belog luka ili kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: