Gaspaćo sa paprikama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
02/07/2019
"Evo vam naš omiljeni recept za gaspaćo - iskoristite ga u zdravlju i sa apetitom "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • hleb - 3 kriške, star, bez podizača testa
  • maslinovo ulje - 4 kašike + dodatno pri serviranju
  • sirće - 2 kašilice, vinsko
  • so - po ukusu
  • paradajz - 6 komada, na krupno
  • paprika - 1 komad, crvena
  • krastavac - 1 komad, oljušten i isečen na krupno
  • jaje - 1 komad, tvrdo kuvano, na krupni
  • beli luk - 3 čena
  • voda - 4 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • krutoni - na kocke
* merne jedinice

Način pripreme

Hleb se natopi u maslinovom ulju i sirćetu oko 15 mintua.

Paradajz, paprika, krastavac, beli luk, jaje i smesa od hleba se blendiraju dok se ne dobije glatka smesa.

Ako smesa ispadne gusta dodaje se voda.

Začinjava se solju i biberom, posipa se maslinovim uljem. Servira se sa krutonima ili prepečenim hlebom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar